Üdvözlünk a blogunkban, amely a  Nagypeterdi Általános Iskola Digitális Műhelyét mutatja be.

Műhelyünk célja: digitális és természettudományos élmény és alkotásközpontú komplex tehetségfejlesztés, innovatív tanulási környezetben 3. osztályban.

Célunk innovatív tanulási környezetben az IKT alkalmazásban és természettudományban tehetségesek és tehetségígéretek felkarolása, a tanulók digitális és természettudományos kompetenciáinak fejlesztése olyan, érdeklődésre épülő komplex személyiségformálás, melynek segítségével képesek lesznek a 21. században a változó helyzetekhez alkalmazkodni. 

Egyrészt a diákok digitális képességeinek feltárása és fejlesztése IKT alkalmazásokon keresztül ( ismeretek, készségek, attitűdök), természettudományos témák feldolgozása során.

Másrészt a tanulók természettudományos kompetenciáinak fejlesztése digitális eszközök segítségével és kutató munkával. (Ismeretek, módszerek beépülése a gondolkodásukba, tevékenységeikbe.) Kiegészítő tevékenységeink is ezt szolgálják. Az általános intellektuális képességek fejlesztése is kiemelt elem: a személyiségfejlesztés (motiváció, önismeret stb.), a hátrányok leküzdése, természetismereti játékokra épül. A jó légkör kialakítását sport és szabadtéri játékok bevonásával érjük el. Komplex rendszerünk 4 fő pilléren nyugszik: erős oldaluk fejlesztése, gyenge oldaluk támogatása, légkörjavítás,  olyan területek támogatása, melyek közvetve befolyásolják a tehetség kibontakozását.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon